TS

26-03-2012

Model af smakkejollen CARL

26-03-2012

Modelbygger Ib Nielsen

For liebhavere!  For jollesejlere! For modelbyggere! Og ANDRE!

Tekst af Ulf Brammer.

På en mindre ø i det Sydfynske opholder altmuligmanden Ib Nielsen sig. For tiden snitter han de smukkeste – mest præcise – nøjagtige - og vel proportionerede modeller af smakkejoller, fuldt udstyret med tofter, mast, sejl og årer.

Sejler du smakke – kan en samtale med Ib føre til, at du erhverver en nydelig og korrekt kopi. Hans modeller er små, dekorative møbler, der både minder om herlige oplevelse og samtidig pryder din stue.

På Kronborg har de travlt med ’at grave sig ned’. Det bliver meget, meget interessant når det nye Handels- og Søfartsmuseum åbner! Dér – af alle steder – har de Danmarks smukkeste modelsamling af træskibe og – nødvendigvis - jernskibe. For eksempel alle de mindre fartøjer – de åbne både og jollerne, der forsynede de store. En tak til Christian Nielsen - bådebyggeren fra Fejø der blev konservatoren - som vedligeholdt og forbedrede museets modelsamling.

Nu traver Ib Nielsen rundt på sin ø for at planlægge den næste opgave. Han er ikke i familie med Christian, men fagligt set er Ib en værdig efterfølger.

Mailadresse: ibsettima_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.gmail.com