TS

28-01-2016

TS skibe inviteres til Fannikerdagene på Fanø 8. – 10. juli 2016

Fannikerdagen, Riggerloftet, Everten Rebekka og Hjerting Kanelaug inviterer TS til at fejre 275 års jubilæet for Fanøs frikøb af Kronen, og grundlæggelsen af Fanø’s sejlskibsflåde.

275 års jubilæet for Fanøs frikøb af Kronen falder i år sammen med afholdelsen af de 63. Fannikerdage. 3 dage, hvor fannikerne fejrer deres sejlskibshistorie, de smukke dragter og lokale kultur. Det er IKKE en byfest med tivoli og diskotek, men et program fyldt med kulturhistoriske indslag krydret med masser af musik, bal og fest.

Everten Rebekka af Fanø deltager hvert år i ”Sømandens hjemkomst”, hvor de har givet de gode søfolk, som har været på langfart, skibslejlighed hjem fra Altona til Fanø. Hjemme venter familie i længsel og et forestående bryllup.

Med udnævnelsen af Nordby Havn til TS Frihavn og øens jubilæum var det en oplagt lejlighed til at få fyldt Langelinje med gamle smukke træskibe. Til de besætninger på deltagende skibe vil vi byde på:

- Gratis entré til Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling under Fannikerdagene

- Gratis entré til Dilletantstykket ”Juli 1741”

- Gratis entré til Fanøbal i Strien - lørdag aften

- Fællesmiddag for besætninger lørdag aften

- Til de øvrige programpunkter er der fri entré.

For de skibe som har lyst til at holde åbent skib, så vil vi meget annoncere det i vores trykte program, og lave en omtale af Træskibs Sammenslutningen. Det endelige program forventes klart 1. maj.

Overskuddet fra Fannikerdagene går ubeskåret til at drive Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling.

Hele jubilæet finder sted. fra 8. – 17. juli, hvor det afsluttes med Sønderhodagen søndag d. 17. juli.

Er du og dit skib interesseret i at deltage, så send en mail til Kim Madsen: kim.madsen_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.hjerting-kane.dk eller til Trine Buhl: mail_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.fanikkerdagen.dk

 

Foto: Brudefolk til Fannikerdagene – Foto: Kis Sharasuvana