TS

Skibe til salg

TS annoncerer kun skibe til salg, som er eller kan optages på TS-fartøjslisten.

Medlemmer, der vil sælge skibe, som er optaget på TS-fartøjslisten, skal ikke betale for annoncen.

Er medlemmets skib ikke optaget, men vil kunne optages, betales en årlig annoncepris, der svarer til kontingentet for pågældende skib.

Ikke-medlemmer skal betale en årlig annoncepris, der svarer til personligt kontingent samt pågældende skibs kontingent.

Annoncen lægges på hjemmesiden, men bringes ikke i TS-bladet.

Send tekst og billeder til webredaktøren

Skibenes annoncer er lagt i datoorden efter den dato, hvor annoncen er lagt på "ts-skib" med de nyeste øverst.

Klik på billedet for at se en forstørrelse.

 

 

25-01-2016

AMRIT hjemmehørende i Svendborg er blevet foreningsskib. Medlemmer søges

Det gode skib, jagten AMRIT af Præstø, er nu 100 år gammel. Det skal naturligvis markeres, og i den forbindelse søges skibet omdannet til et FORENINGSEJET skib.

Ud over den runde fødselsdag, ligger der mange andre gode grunde og overvejelser til denne beslutning. Mere herom på et indledende møde for alle interesserede.

Kontakt mig. Hvis Du / I har lyst til at modtage udfordringen, og fornøjelsen, som det er at eje og pleje, og ikke mindst sejle med, en skøn gammel skude. AMRIT ligger i Svendborg.

Amrit er registreret i skibsregistret, har en bevaringsværdigheds erklæring fra Skibsbevaringsfonden, og er optaget på TS fartøjsliste. Og er sund og sikker fra ende til anden.

Se mere på www.amrit.dk. www.ts-skib.dk.   www.skibsbevaringsfonden.dk FB: Amrits Venner.

Mads Knudsen

Skattergade 34 A 1.TH

5700 Svendborg

28 96 03 12

Topsejl(at)gmail.com

06-01-2016

BETTA DAN sælges

Gaffelrigget 40 m2 åben spidsgattet tegnet af G. Berg for Rederiet Lauritzen og bygget til Kogtved Søfartsskole af H.P.Petersen Nyborg i 1952.

Fungerede som skolebåd på Kogtved i 50 år og er derfor et enestående klenodie i den maritime kulturhistorie.

Efter skoletiden  er ofret mere end 300.000 kr , hvor  Betta Dan er blevet totalrenoveret af bådebygger og godkendt af Søfartsstyrelsen til erhvervsmæssig sejlads med 10 ombord.

Hun er udstyret med helt nye sejl og sprayhood, vhf og CO2 anlæg i motorrum.

Betta Dan vil  være velegnet som delebåd, idet cockpit fint rummer 10 personer, men samtidig er hun også let at sejle singlehand, idet hun efter Kogtved er blevet udstyret med 20 hk Bukh , renoveret og ferskvandskølet. Under fordæk er 1½  m/k  køje.

Betta Dan fremstår i særdeles god stand, og er derfor meget overkommelig at vedligeholde, men det er naturligvis afgørende vigtigt, at ny ejer kan og vil tage vare på hende.

Seriøse bud ønskes.

Yderligere oplysninger på 61798160 eller vind(at)sydfynsmail.dk

 

20-10-2015

Anni, Grønlandsk lægebåd til salg

Anni er en Gaffelrigget kutter som ligger i Træskibshavnen i Aarhus. Bygget på Holbæk Skibsværft i 1958 med byggenr. 255

Skibet blev bygget som grønlandsk lægebåd og er derfor meget svær bygget, kom dog aldrig afsted og er derfor i utrolig god stand, skiber har dobbelt spant og klædning i eg. Dæk, overbyggning og styrehus er i teaktræ holdt meget originalt, har tidligere været ejet af cigarfabrikant C.W Obel

Har været landsat hvert år for bundsmøring og zink. 2 master med rustri rig. 5stk. røde sejl ( 2 forsejl-storsejl-topsejl-mesansejl alle i meget god stand af sejlmager Joe i skagen )

 

Der er et ankerspil med 2 stk anker med kæde. Centralvarme overalt – varm og koldt trykvand. Kværn-toilet, gasblus – 220 v køleskab. Skroget er forhudet med kobber ca. 1m. vandgangen.

Maskinen er den originale 100 hk. 6cyl. VOLVO PENTA med vendbar skrue(tre bladet diam. 1m.)

Der er 220v landstik – 24v lader – 24v-220v omformer. Igennem de sidste 6 år er der brugt mange penge på opgradering og udrustning. Sidst er der lavet Hydraulisk styring. Båden står i meget fin stand overalt både skrog og aptering.God gangplads på side og fordæk.

Styrehus med komplet navigationsudstyr, under dæk Salon, pantry med gasblus og ovn, 5 køjer fordelt med 3 enkelt og 1 dobbeltkøje.

 

Der er lavet en ”tilstandsrapport” fra Fregatværftet i Ebeltoft i 2014, kan sendes efter ønske.

Et fantastisk fartøj med mange muligheder for den rette.

 

Pris: 595.000.kr

 

Kontakt:

Claus Jacobsen, tlf: 26794500 mail: Clausholmjacobsen@gmail.com

Carina Ellebæk   tlf: 31786578

 

09-10-2015

BELLINA

“Bellina”, bygget 1997-2000 efter originaltegninger til Bandholm Tolddistrikt fra ca 1880.

Bellina er en velholdt, slank, meget hurtig og velsejlende kragejolle med sprydstagssejl.

Bellina er bygget som et svendestykke på Rødbyhavn Bådebyggeri.

Længde: 20’3”

Bredde: 7’3”

Højde: 2’9½”

Vægt: ca 1250 kg plus rig og grej.

Hun er klinkbygget, lærk på eg, og har fra start været oliebehandlet overalt (Owatrol). Hun har ringdæk og et stort åbent cockpit og er gennemgående holdt så originalt som muligt.

Sejlføringen består af klyver, fok og sprydstagsstorsejl (i alt ca 15 m2).

Vi har haft hende siden år 2000, hvor vi købte hende direkte fra bådebyggeren. Vi har udelukkende sat hende til salg, fordi vi som pensionister begynder at mærke at det bliver sværere at holde hende lige så smuk som da vi købte hende – så hellere overdrage hende til nogen som vil værdsætte hende, mens hun er i tip-top stand. Hun er stadig stort set vandtæt når hun søsættes efter vinteropbevaringen.

Hun er så hurtigtsejlende ved selv en bette vind, at vi aldrig har haft behov for et topsejl, og hun glider gennem vandet uden at efterlade sig et nævneværdigt kølvand.

Udover sejl og rigning medfølger: 4HK Mariner påhængsmotor, ældre cockpit-presenning, badestige, elektrisk lænsepumpe og bronze stempel lænsepumpe, fendere og anker, bukke og klodser til vinteropbevaring.

Bellina ligger ved privat bådebro i Vejlesø, 2840 Holte, og kan besigtiges efter aftale.

Pris: 118.000,- kr (15.750,- Euro).

Henvendelse: Peter McNair, email: peter.mcnair_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.dadlnet.dk, telefon: 45410124.

07-04-2015

ANNA NYBORG sælges

Skibslauget Anna Nyborg kan overtages, eller Anna Nyborg kan købes særdeles billigt. Vi vil gerne have 60.000 kr, det dækker gælden, men er til at forhandle med. Hvis der er nogen der vil tage sig godt af vores kære skude.

Hun er i rimelig stand, og erklæret bevaringsværdig af Skibsbevaringsfonden.

 

Læs om skibet og foreningen på vores hjemmeside AnnaNyborg.dk

Eller kontakt skipperole@stofanet.dk

 

27-02-2015

BLIV MEDEJER AF SMUK TRÆBÅD MED SEJL OG MOTOR

1/3 EJERSKAB AF FREJA 35.000 KR.

Vi søger to parter til at danne bådelaug og være sammen om smukke, søstærke og sejlklare Freja, der er tidligere fisker­jolle, og nu har både motor og sejl.

Vi er 39 og 36 år gamle og har haft båden i 4 år med utallige dejlige oplevelser i Roskilde Fjord, hyggelige Kattinge Vig med overnatning, sen-

sommeraftener i Herslev, frokost i Gershøj eller mindre rundture til Vigen eller Jyllinge.

Sidste sommer var vi til træskibstræf i Gilleleje og bagefter på togt hele vejen rundt om Sjælland med mange gode oplevelser og sejlererfaringer. Freja

har også sejlet til Jylland og Fyn. Hun ligger meget stabilt i vandet og er tryg at sejle i også for børn og ældre. Og nu har du muligheden for at sejle med.

Så har du lyst til at sejle træbåd, men ikke til at eje båden alene, er her en unik mulighed, og tilmed inklusive en af Roskilde Havns bedste havnepladser

i inderhavnen op mod Museumsøen og Vikingeskibsmuseet og tæt på de røde fiskerskure. Vi forestiller os et bådelaug, hvor vi planlægger sæsonen sammen om foråret og fx fordeler sejladsuger imellem os så alle får mulighed for at sejle i sommerferieperioden.

Freja af Roskilde er optaget i Træskibs-sammenslutningen (TS) for bevaringsværdige både og har flere fordele, fx

frihavnsordning, hvor hun kan ligge gratis i op til 3 døgn i mange danske havne.

Læs meget mere om Freja og os i folderen der er linket til her, hvor du også kan se budget og andet praktisk info om bådelauget.

 

Bliv medlem af et bådelaug med smukke, søstærke og sejlklare Freja

Sæsonen starter snart – skal du med til søs?

 

RING 40 26 24 47

Jesper Tornberg

 

09-02-2015

OLIVER til salg

Byggeår 1978

Værft           Petersen Vestrø, Læsø DK

Bygget af     Lærk på Eg

Sejlareal      85 m2

L.o.a 15 m, Skroglængde 11,90 m, Brede 3,70 m, Dybgang 1,76 m

Motor           123 PS Volvo-Penta-Diesel

Vægt            ca. 16 to.

Køkken med el. Køleskab og Gasblus

Sejl : Stortsejl fra Røsing Faaborg 2001, Fock og Klyver Ebbe Marstal 2003

Motor efterset 2008, Nyt Turbolader 2009

Oliver“ er en replik af pakke- og postbåden „Pollux“ af typen Danske Jagt efter E.C. Benzons konstruktion fra 1868.

Disse både blev indsat i pakkefarten med stykgods og også i passager- og pakkesejladsen mellem f.eks. Nykøbing og Kiel eller Kiel-København.

Det særlige ved skibskonstruktionen er, at Benzon ændrede den gamle ”torskeform” på skibets linieføring under vandet og lagde den største bredde på midten. Derved fik skibene en større lastkapacitet og bedre sejlegenskaber og større hurtighed, med en samtidig lettere konstruktion.

For at bevise sin konstruktions overlegenhed lod Benzon gerne sine egne Jagter ”Castor” og ”Pollux” sejle om kap med hinanden, ligesom han lod dem sejle mod andre Jagter af samme størrelse.

Skitser af Benzon bliver i forbindelse med renæssancen af veteranskibs-sceneriet siden 1970erne gerne brugt som basis for replikker til rent private formål som lastbåde.

Skibet ligger i Vinter i hal ved Ebbe’s Badebyggeri i Marstal.

Efter aftale er det muligt at kigge på skibet i Marstal. Hele Sommeren ligger Skibet i Flensborg eller Marstal, hvor det er muligt at kigge / prøvesejle.

Pris: 522.00 DKK (= 70.000 Euro).

Kontakt:

Dr. Susanna Schöttmer, Zimmerstraße 8, 22085 Hamburg, Tel:. 04940 - 2279440, E-mail: antjeschoettmer_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.aol.com

23-04-2013

Jollesejler - se her

Jeg erhvervede I 2011 en rigtig smuk træjolle, måske bygget som sjægt. Den er ca. 16 fod, klinkbygget af lærk med ringdæk/eg. Indenbordsmotor 10hk/bukh. Ved købet af jollen medfulgte mast og bomuldssejl, som aldrig har været isat jollen og som altså ikke kan være originale, men som ser meget anvendelige ud.

Jollen står udendørs/overdækket ved min garage i Troense.

Jeg søger på denne utradionelle måde en eller flere, som kunne være interesserede I at hjælpe med at bevare jollen.  Jeg er 85 år og kan defor ikke udføre så meget arbejde selv, men jeg kan finansiere og støtte bestræbelserne for at bevare jollen. Når den er klar, skulle den gerne søsættes og blive I Troense/Svendborg, hvor den kan bruges såvel til fritidsfiskeri og som sejljolle.

Jeg bor i Monaco om vinteren og i Troense om sommeren. Interesserede fremtidige brugere  kan kontakte mig på tlf 8240 2811 efter den 29. april og sommeren over, eller altid på e-mail bent.hoyer_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.monaco.mc

Med venlg hilsen Bent Høyer.

 

 

15-01-2013

DOLLY er til salg

En af Danmarks flotteste og hurtigste Colin Archer er til salg!

Se venligst min annonce

http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=39057596

I oejeblikket ligger DOLLY på bedding i Egernsund og får en ny agterstævn.

 

17-07-2012

ANNE MARIE galease XP 2251

ANNE MARIE er bygget i Assens i 1890 af  S. S: Christensen til fiskeskipper L. Kristoffersen i Thorø huse og blandt de ældste sejlende træskibe i Danmark.

Hun har siden 1976 sejlet som familieskib og blev erklæret bevaringsværdig i 1990. Vi har brugt skibet flittigt og været vidt omkring, besøgt de flest danske havnebyer, været gennem Gøta-kanalen 3 gange, Oslo, Amsterdam, Rügen, Bornholm, Christiansø og Nord-tyskland.

ANNE MARIE er løbende blevet fornyet gennem alle de år vi har ejet hende (fra 1975), og hun har været på land hvert år og er blevet gået grundigt efter af bådebygger.

Men nu er det på tide at ANNE MARIE overgår til yngre kræfter med mod på at føre hende videre i den rette ånd, og derfor bliver hun sat til salg.

ANNE MARIE har 9 – 12 køjepladser, 4 i salonen og resten i forskibet, hvilket gør skibet særdeles velegnet som foreningsskib.

Som 1-familieskib er det en stor mundfuld.

ANNE MARIE, som er et meget smukt og harmonisk skib, kan beses i Frederikssund gamle havn efter aftale med ejeren, Hennig Sanderhoff, på telefon  2449 0779, eller mail:  sanderhoffhenning_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.gmail.com

Pris kr. 650.000.

Se hele salgsannoncen og udstyrslisten her.

 

 

02-06-2012

BETTY til salg

Betty er hjemhørende og ligger i Karrebæksminde.

Betty er en haj kutter bygget i Esbjerg 1913. L 14m B 3,85m DBG 2,20m 18 BRT.

Betty er totalt renoveret med alt i nye planker,for og agter stævn, køl, ror, ny aptering med alt, toilet m/ bad, nyt teak dæk, nye ruf i teak, lugekarme m/koøjer, nye skylights.

Ny strøm 12-230v/vand/varmt-koldt tryk anlæg,ny rig også den løbende rig, m/rulle forsejl,ny stormast,nyt bovspryd.

Nye Furuno instr.plotter m/rader-ekkolod overlay stor skærm.

Motor Deutz 200hk 8cyl totalt renoveret.

Skibet bør ses.

PRIS: 700.000 DKK

 

Mvh Vagn Poulsen, tlf 21802601. Mail: vagnpfisk@yahoo.dk

 

 

31-03-2012

EMANUEL af Rødbyhavn til salg.

Efter mange seje overvejelser, har vi truffet den beslutning, at sætte Emanuel til salg. Emanuel er et sundt skib, som har været løbende vedligeholdt.

Vi ser helst at Emanuel kan blive på danske hænder.

Hvis i er interesseret er i velkommen til at kontakte mig.

Ulrik Larsen, Mail: solvej9_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.stofanet.dk, Mobil: 2665 1323

05-03-2012

EOS

Risør skøyten EOS sælges.

Se nærmere på www.eos1932.com

EOS har i mange år været optaget på TS´s fartøjsliste.

30-05-2011

SVANEN af København

NY PRIS Februar  2016

SVANEN af København

XP2541.

Dimensioner: 11.96 x 3.95 x 1.51.

Skibet er gennemgribende renoveret omkring 2000 med nye bord, stævn, dæk, nogle spanter ruf osv. (se billeder på www.sandtrans.dk) og har sidst været på bedding i 2013 er tæt men

trænger nu pga. tidsmangel til en ny kærlig ejer med en fast hånd.

Veldisponeret til beboelse og sejlads har oliefyr, vandtank, brændeovn samt  Motorinstallation fra 2006, der medfølger

det hele inden for stående og løbende rig.

Skibet er beliggende på Krudtløbsvej i København.

nb. billederne er fra ca. 2014

Pris 140.000 kr henv. til

henry_tornow@hotmail.com

 

11-05-2010

CHARLOTTE af Ballen

Marstalparket bygget hos Ebbe i 1979. 29 fod, 60 m2 sejl, 20 hk ferskvandskølet Bukh

6 køjepladser.

Ganske pæn af sin alder og meget velsejlende.

Pris 350.000 kr.

Henvendelse til:

Knud Christensen

Strandvej 66,Ballen

762 Vester Skerninge

Telefon +45 6224 3715

Mobil 2361 2262

knudc_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.kcmanagement.dk

 

02-05-2010

IDAMAYA af Havnsø

Fiskejollen IDAMAYA af Havnsø sælges.
Den er bygget som halvdækket fiskefartøj i 1938 på Fejø af bygmester Carl Nielsen.

Total renoveret i 2004 på Havnsø Værft af skibstømrer Frank Steinbeck.

Længde 6,62m – bredde 2,51m – dybgang 1,16m.

Gaffelstorsejl, fok og klyver.

11 HK Vetus Diesel.

Er under klargøring og kan beses på land efter aftale med Poul Johansen
tlf. 59653540 el. 59653940, mail: pj_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.pjm.dk

 

13-03-2010

HAVGASSEN

Er du den nye generation af træskibskaptajner så er Havgassen til salg.

Er du den nye generation, har du gåpåmod og lyst til at skabe, så er her muligheden for at få fingrene i et solidt stykke kulturhistorie. Havgassen anno 1898 trænger til nye bærende kræfter eller en hel ny ejer.

Havgassen er alsidig og i velholdt stand. Et dejligt skib, der kan klare mange opgaver, hvad enten det drejer sig om chartersejlads, unge mennesker eller sejlads i udlandet.

Er det ikke penge som lommerne er fulde af - men er du arbejdsglad og med gåpåmod, tilbyder jeg en fordelagtig og realistisk afdrag / leje / partner aftale. Ring og lad os få en snak om dine ideer.

Kontakt venligst pr. mail på teamdamstrup@gmail.com eller 2728 7632

 

28-04-2008

VERITAS til salg - NY PRIS SEPTEMBER 2014

Tekniske data:

Navn: Veritas - 5PAK

Byggeår: 1931

Værft: Boberg og Olsen, Fakse Ladeplads

L.O.A. L. 10 m, B. 3,85 m, D. 1,80 m

Materialer: Kalmerfyr på eg

Motor: Yanmar 125 HK, type 4 LH- TE 2002, kørt 600 timer, ilagt i år 2005

Gear: Hurt 3: 1, hydraulik HBW 360

Skrueaksel: ø 60 mm m. 3-bladet propel L.

Sejl: Storsejl, 3 forsejl, 1 topsejl der aldrig er brugt

El: 12v

Brandudstyr: Brandmeldeanlæg i maskinrum + 2 stk. pulverslukkere j 6 kg .

Brandstoftanke: 2 x 350 I i maskinrum

Vandtanke: 2 x 250 I under dørk - vandsække

Anker: 25 kg stok med 20 m galvaniseret kæde

Ankerspil: Mekanisk

VHF: DSC-VHF, M.1.-bølgeradio + FM

Varme: Refleksovn, type 66 MV - skotmonteret, 20I rustfri dagtank

Kabys: Spritkomfur m. 2 blus, vask, koldt vand, Knive, gafler, tallerkener, krus m.v.

Køl: Køleboks med elektronisk styring

Redningsudstyr: 6 pers. Vikingflåde, 6 stk. redningsveste, 2 stk. redningskranse, nødraketter

Køjer: 4 stk. i salon og 1 dobbeltkøje i forskib

Medfølger: Nye blokke, fortøjning og div.

Historie: Veritas er bygget som fiskekutter. Fra 1987 - 1991 er hun ombygget og rigget som yacht med gaffelrig. Skibet er godkendt til sejlads med 3 unge anbragt under socialforsorgen.

Pris kr: 60.000,00 kontant. NY PRIS SEPTEMBER 2014

Henvendelse Til: Peter Nielsen, Vænget 4, Hastrup 4600 Køge

tlf. 56 65 06 36 / 30 22 12 98 eller e-mail: veritas5pak_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.live.dk

 

 

09-04-2008

WIEBKE BOHLEN til salg

42 fods Colin Archer, bygget 1987 i Djupevåg/Norge. 1996 ombygning og renovering på Ebbes Baadebyggeri i Marstal. Fyr på egespanter, teakdæk og –ruf. Meget velplejet. Dejlig aptering. Kan udmærket sejles af to personer. Dansk moms er betalt. Ligger p.t. i Flensborg Museumshavn. Båden er til salg p.g.a. sygdom.Loa: 2,86 m. Bredde: 4,03 m. Dybgang: 2,40 m. BRT:18,5. Sejlareal:105 til 145 kvm. Sejl: 3 klyver, 2 fok, storsejl, topsejl, mesan, mesanstag. Motor: 200 hk Ford.Kontakt:  Email: wiebkebohlen_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.alice-dsl.net. Web: www.wiebke-bohlen.de. Telefon: 0049-461-1829828

 

Skibe til salg

Mød os på www.cmskibe.dk